ФК КАМЕНИЦА САСА

slide-image

Моето срце е ЗЕЛЕНО-ЦРНО!

slide-image
Последен натпревар
Каменица Саса
3 - 0
Плачковица
March 7, 2020 Градски стадион Каменица Втора Македонска Фудбалска Лига - Исток

Фудбалскиот Клуб Каменица Саса со заедничка, групна донација ќе ја поддржи донаторската акција за реконструкција на Црквата “Св.Пророк Илија” во Македонска Каменица со што ќе даде свој мал допринос во реконструкцијата на истата. Истовремено, Фудбалскиот Клуб Каменица Саса во наредниот период ќе разгледа уште неколку идеи и можности за поддршка на оваа акција. За сите…

Read More

ФК Каменица Саса упатува честитки до припадниците на Влашката заедница во Македонија со желби за многу здравје, среќа и радости во годините што доаѓаат. Нека овој и секој нареден ден Ви биде исполнет со мир и семејна хармонија. Секое добро. Нека Ви е за многу години денот ! НЕКА Е ЗА МНОГУ ГОДИНИ ДЕНОТ, Г-ДИНЕ…

Read More

Почитувани фудбалски фанатици и вљубеници во најважната споредна работа во светот,Драги навивачи на ФК Каменица Саса, ФК Каменица Саса продолжува со своите интервјуа со многу наши поранешни фудбалери. За вечерва нашето време е резервирано за едно од најдобрите леви крила во 80-тите години од минатиот век во Македонија, за човекот кој како фудбалер на ФК…

Read More

Во Македонска Каменица фудбал нема веќе 2 и пол месеци. Поради ситуација во која се најде целиот свет на навивачите на ФК Каменица Саса им беше ускратено задоволството да го гледаат и навиваат својот омилен клуб. Но, затоа овој период беше погоден за креативно изразување, па така благодарение на две прекрасни и креативни девојчиња, големи…

Read More

ФК Каменица Саса му го честита роденденот на нашиот прекрасен фудбалер Митар Соколовски и му посакува многу здравје, среќа и радости во годините што доаѓаат. Нека семејната хармонија и насмевките бидат твое секојдневие, а победите со ФК Каменица Саса една убава навика. Секое добро, Мики ! 😉

Read More

Почитувани фудбалски фанатици и вљубеници во најважната споредна работа во светот,Драги навивачи на ФК Каменица Саса, ФК Каменица Саса продолжува со своите интервјуа со многу наши поранешни фудбалери. За вечерва нашето време е резервирано за човекот кој како “позајмен” играч од Вардар, првите сениорски натпревари ги игра токму во ФК Саса, пред да ја изгради…

Read More

Денес, согласно одлуката на Владата за финансиска поддршка на спортисти, стручни лица од областа на спортот и спортската администрација за време на вонредната состојба, исплатени се финансиски средства на вкупно 20 фудбалери и тренери на ФК Каменица Саса. ФК Каменица Саса е меѓу клубовите со најголема поддршка од Агенција за Млади и Спорт. Управата на…

Read More

Почитувани фудбалски фанатици и вљубеници во најважната споредна работа во светот,Драги навивачи на ФК Каменица Саса, ФК Каменица Саса продолжува со своите интервјуа со многу наши поранешни фудбалери. За вечерва нашето време е резервирано за човекот кој со својата лавовска борба на зелените терени ги грееше навивачките срца, за човекот за кој не правеше разлика…

Read More

Денес, ФК Каменица Саса преку свои претставници се приклучи на крводарителската акција која беше иницирана од првите луѓе на ОФС Кочани. Акцијата се реализираше под мотото #СпасиЖивотДарувајКрв и во истата учество земаа претставници од повеќе клубови од Фудбалскиот Исток. #БидиХуманНаправиДоброДело

Read More

Спонзорот на ФК Каменица Саса, Рудникот за Олово и Цинк САСА, е избрана за компанија на неделата. Големината на компаниите се гледа во моменти кога е најтешко, а тоа е секако оваа Пандемија од Корона Вирусот во која се најде целиот свет. Во едни такви тешки околности Рудникот САСА, уште еднаш ја покажа својата големина…

Read More