Најмладите фудбалерчиња на ФК Каменица Саса се враќаат шампионски од Меѓународниот Детски Фудбалски Турнир во Благоевград, Република Бугарија. Генерациите 2009/10 на нашите надежи со 3 победи во натпреварите го освои турнирот, а генерациите 2010/11 со 2 победи и еден пораз го освоија 3 место во конкуренција на своите врсници.

Резултати од натпреварите во генерациите 2009/2010 :

ФК Каменица Саса – ФК Беласица 3:1
ФК Каменица Саса – ФК Хлапетата 2:1

ФИНАЛЕ :
ФК КАМЕНИЦА САСА  – ФК Мечетата 4:0

Резултати од натпреварите во генерациите 2010/2011 :

ФК Каменица Саса – ФК Беласица 1:2
ФК Каменица Саса – ФК Хлапетата 2 7:0

ЗА ТРЕТО МЕСТО :
ФК КАМЕНИЦА САСА  – ФК Хлапетата 1 6:0

Најдобар стрелец и напаѓач во генерациите 2010/11 е нашиот мултиталент Кристиан Атанасов.

НАЈДОБАР СТРЕЛЕЦ ИЛИ “ЗЛАТНА КОПАЧКА” НА ЦЕЛИОТ ТУРНИРОТ Е НАШИОТ MЛАД, ХРАБАР И НАДЕЖЕН ФУДБАЛЕР,  ПЕТАР АРАЛАМПИЕВСКИ СО 11 ГОЛОВИ ВО 3 НАТПРЕВАРИ

 

  

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *