Денес, согласно одлуката на Владата за финансиска поддршка на спортисти, стручни лица од областа на спортот и спортската администрација за време на вонредната состојба, исплатени се финансиски средства на вкупно 20 фудбалери и тренери на ФК Каменица Саса. ФК Каменица Саса е меѓу клубовите со најголема поддршка од Агенција за Млади и Спорт.

Управата на Фудбалскиот Клуб упатува благодарност до Агенција за Млади и Спорт за грижата во овој ранлив период за спортот и спортските клубови.

За подетални информации погледнете го линкот на Агенцијата за Млади и Спорт

http://www.ams.gov.mk/pochetna/20-odnosi-so-javnosta/soopstenija/1482-isplata-sportisti-isportski-rabotnici
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *